A-vitamin er en fantastisk anti-age ingrediens for vores hud, hvilket du kan læse om i min sidste blog her
I denne blog dykker jeg ned på detaljeniveau og kigger nærmere på de forskellige former for A-vitamin – for A-vitamin er ikke bare A-vitamin!
I hudplejeprodukter kan A-vitamin optræde med navne som bl.a.:
Retinol
Retinyl acetate
Retinyl palmitate
Den første, Retinol er den renere form for A-vitamin. De to sidste er såkaldte derivater af A-vitamin. Disse er mildere for huden men også mindre virkningsfulde.
Den renere form: Retinol
Ønsker du synlig effekt for din hud, kan du med fordel gå efter retinol. Her skal huden igennem en mindre omdannelses-proces for at frigive A-vitaminet i din hud.
Dog skal du være opmærksom på, at A-vitamin kan have nogle bivirkninger såsom irritation, tørhed, og afskalning.
Retinol derivater
Har du sart hud, kan det derfor være en god idé at begynde med et A-vitamin derivat. Her er A-vitaminet tilsat et molekyle, der gør det mildere for huden. Virkningen er dog også reduceret. Dette skyldes, at huden skal igennem flere omdannelses-processer for at frigive A-vitaminet, og man kan ikke dokumentere, hvor meget der reelt frigives i huden.
Derfor vil jeg anbefale, at du, hvis muligt, optrapper til retinol over tid for at få den bedste virkning.
Retinal: A-vitamin som lægemiddel
A-vitamin findes også i sin rene form, Retinal. I Danmark fås det kun på recept. Dette skyldes, at den høje koncentration har kraftige bivirkninger ved forkert brug. Selv anbefaler jeg retinol, som er det jeg selv bruger med fantastiske resultater. Derfor fokuserer jeg på denne form i min blog.
I min næste blog giver jeg gode råd til, hvordan man bedst indkorporerer A-vitamin i sin hudplejerutine, så man undgår bivirkninger. Desuden fortæller jeg, hvilket A-vitamin-produkt, jeg selv bruger samt hvordan.
Venlig hilsen
Eileen Becker
Becker Beauty